Kertelj Te is Kiskertet! pályázat – április 30-ig lehet nevezni!

A Válaszúton Hagyományőrző és Környezetvédő Alapítvány idén harmadik alkalommal hirdeti meg kertművelő pályázatát 3-14 éves gyermekek részére. Olyan gyerekek jelentkezését várják, akik otthon vagy nagyszüleiknél kis kertet alakítottak ki maguknak szüleik, nagyszüleik segítségével, és művelik azt.

A program célja: a legfiatalabb korosztály ösztönzése saját kiskert kialakítására, mely során már fiatalon elsajátíthatják a kertművelés alapjait, kapcsolatba kerülhetnek a talajjal, a növényekkel, a kert hasznos és káros állataival, megtapasztalhatják a növények nevelésének lépéseit, és saját munkájuk eredményét, gyümölcsét.

A kert lehet: díszkert vagy konyhakert, de akár a kettő keveréke is; balkon-, erkély-, teraszkert.

Regisztrálni 2023. április 30-ig szükséges a kiskert@valaszuton.hu;e-mail címen név, életkor, város, e-mail cím megadásával.

Ezt követően a pályázatokat, mely a kitöltött pályázati adatlapból és maximum 6 fotó beküldéséből áll, 2023. június 30-ig kell beküldeni szintén a kiskert@valaszuton.hu e-mail címre. Kérjük, hogy a fotókat és a pályázati adatlapokat az e-mailhez csatolt fájlként küldjék be!!

Néhány szempont, melyeket figyelembe vesznek az elbírálásnál:

  1. A gyermekek által művelt kiskert legalább 1 négyzetméteres legyen, melyben legalább háromféle növényt termeszt, balkonon nincs méretkikötés, de legyen legalább háromféle növény.
  2. Bármilyen növény termeszthető, legyenek azok konyhakerti növények, dísznövények, virágok, stb.
  3. A kiskert legyen szépen gondozott, gyommentes, ápolt, ötletesen kialakított.
  4. Örömmel vesszük, ha a kiskertben nem alkalmaznak vegyszereket, hanem kizárólag öko- és biomódszerekkel történik a termesztés, jó, ha történik komposztálás, mulcsozás, csapvíz helyett összegyűjtött esővíz használata.
  5. Szintén kedvező elbírálásban részesítjük azokat a kiskerteket, ahol a gyermekek megismerik a hasznos élőlényeket, melyek a kiskertészek munkáját segítik, és ezeket az élőlényeket be is csalogatják a kertjükbe: madárodúk, madáretetők, rovarhotelek, süngarázs, stb. kihelyezésével.

Díjazás: a legjobbnak ítélt három kiskert-tulajdonos értékes ajándékcsomagban részesül. Emellett a kiskerteket közönségszavazásra bocsátják közösségi oldalunkon, ahol a legtöbb szavazatot kapott kiskert különdíjban részesül.

A díjak átadására (vagy postázására) 2023. augusztusában kerül sor.

Minden részlet és további információ, pályázati adatlap az alábbi linken található: http://valaszuton.hu/kertelj-te-is-kiskertet-indul-a-2023-as-palyazat/

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk

Geológuskert Tatán

Következő cikk
kerti bútor

7 tipp, ami a legkisebb kertet is varázslatossá teszi

Kapcsolódó cikkek