kerti tapéta dekoráció

Dobd fel a kerti teraszt kültéri tapétákkal!

A kerti teraszok otthonunk olyan külső bővítményei, melyek a lakás alapterületének egyfajta csatolt területeiként – kora tavasztól késő őszig – meghatározó funkciót töltenek be mindennapi az életünkben. Sok otthontulajdonos a tavaszi- és kora nyári hónapokban szánja rá magát a terasz felújítására, amely meglehetősen széles körű tevékenység is lehet. Nem pusztán a burkolat szakszerű cseréje, illetve a korlátok és árnyékolók felszerelése vagy éppen javítása tarozik ide, de a falak festése is. Az utóbbi években a kerti teraszok falfelületeinek kültéri tapétákkal történő burkolása egy rendkívül népszerű eljárás lett.

 Kimondottan ideálisak a terasz unalmas falfelületeire

 A lakberendezők és belsőépítészek szerint egy jól megválasztott kültéri tapéta a szó szoros értelmében új értelmet ad a kerti teraszok unalmas és sokszor csupasz falfelületeinek. Segítségükkel a terasz és ezáltal az egész ház külső megjelenése teljesen új színben tüntethető fel.

Kültéri tapéták további előnyei

 A kültéri tapéták használatának a teraszok esetében is szinte csupán a tapétázásra alkalmas felületek hiánya szabhat határt. A kültéri tapétakollekciók különböző variánsainak többsége a klasszikus tapétához hasonlóan dekoratívvá és igazán látványossá képes varázsolni a legtöbb kültéri teraszt határoló falfelületet.  Használatukkal akár egy újonnan vásárolt és a teraszon elhelyezett kerti bútorzat is könnyen kiemelhető!

Gazdag látványvilág, élethű mintázat, finom stílus

 A tapétapiacon – döntően olasz tapétagyártó cégeknek köszönhetően – a 2010-es évek elején jelentek meg azok a kültéri tapétakollekciók, melyek hamar népszerűek lettek a kerti teraszok falain. A modern és klasszikus stílus mellett rengeteg stílusban, színnel- és mintázattal beszerezhető kültéri tapétáik teljesen megváltoztatják a kerti terasz megjelenését, sőt szükség esetén még egy nem éppen dekoratív kültéri zuhanyzót is barátságos és szerethető helyiséggé varázsolnak. Az elsősorban olasz tapétagyártó cégek által alkalmazott technológiának köszönhetően ezek a minőségi kültéri tapéták akár egy-két évtizeden keresztül is képesek megőrizni mutatós külsejüket. A kerti teraszokon alkalmazott kültéri tapéták mellett szól továbbá a designerek munkájának eredményeként kidolgozott elképesztően gazdag és kifinomult látványvilág, melyek az esetek többségében olykor élethű faerezetek, olykor tetszetős márványminták, néha pedig finom bőr, rusztikus kő és csempe megjelenítésében öltenek testet. A kültéri tapéták gazdag kínálatában természetesen találunk olyan kollekciókat is, melyeket extra erős, magas fényű, illetve karcolásmentes kivitelben gyártottak.

 Nemcsak esztétikusak, könnyen kezelhetőek és praktikusak is!

Azt se feledjük el, hogy a kerti teraszok külső falfelületei nagyságrendekkel intenzívebben ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A tapétázás előnye ily módon a kerti teraszok esetében is tetten érhető, hiszen a festéssel ellentétben a szóban forgó kültéri tapéták hatékonyabban és hosszabb ideig elfedik a vakolat apróbb hibáit. A szakemberek előszeretettel ajánlják őket az olyan kerti teraszokra is, melyeket esetleg egyenetlen, görbe falfelületek jellemeznek. A kisebb sérülésekkel szemben ellenállóbbak, légáteresztőek és – mint fentebb láttuk – óriási szín-és mintaválasztékban állnak rendelkezésre. A kültéri tapéták hátrányát sem érdemes letagadni, hiszen a falfestésnél valamivel költségesebb megoldást, vizes helyiségben pedig nem kifejezetten alkalmazható alternatívát jelentenek.

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
pipacs

Gyermekkorom szép virága, a pipacs

Következő cikk
zöldbab

Itt az ideje a zöldbab vetésének!

Kapcsolódó cikkek