kerekpár dekoracio

Romantikus kerti dekoráció: a kerékpár

A kerti dekorációk közül talán a kerékpár az, amely minden tekintetben elbűvölő és egyben meghökkentő is lehet. A különféle kidobásra ítélt kerékpárokat meg lehet menteni és egy teljes virágoskertet lehet rávarázsolni.

A kertünket kis ötletes dekorációval, na meg persze némi kézügyességgel pillanatok alatt színesebbé és szebbé varázsolhatjuk. A személyiségünket és a saját ízlésünket is tükrözi a megálmodott kerékpár dekoráció, így azt javasoljuk, hogy a képzeletünknek ne szabjunk gátat.

A régi biciklit érdemes egy új festéssel megajándékozni és néhány virágtartót rárögzítve és tele ültetve virággal máris elkészíthetjük a legújabb saját kerti dekorációnkat. Ha volt a régi biciklin elől kosártartó, akkor azt is beültethetjük virággal. Elég egy zsákba földet tenni és szépen akár egy csokrot körbe kötni. Ha nem volt kosártartó rajta akkor még mindig szerelhetünk fel előre és hátra egy-egy fonott kosarat és ebbe tudjuk beültetni a szép virágokat.

bicikli a kertben

Egy dologban biztosak lehetünk, hogy ezt nem fogjuk viszontlátni minden szomszédos kertben. Kevesen fektetnek ennyi energiát a kertjükbe, pedig a feldíszített színes kerékpárok csodálatos díszei a kerteknek. Ennél a kreatív megoldásnál általában a gyönyörű futó növények mutatnak jól, amelyek nem csak zöldek, hanem virágzattal is megajándékoznak bennünket a szép tavaszi, nyári napokon. Télen természetesen ugyanúgy kell róluk gondoskodni, mint kerti társaikról, de tavasszal újra el lehet ültetni és elkészíteni a bicikli növény tartónkat. Az így feldíszített biciklit ki lehet helyezni a kert egyik fő pontján, hiszen ezt mindenkinek látnia kell. Ha teraszunk van, akkor oda is felállíthatjuk, hiszen ha megfelelően kitámasztjuk, akkor nem fog felborulni.

kerekpár dekoracio

Képek forrása: kerekparom.hu – Kerékpár Webáruház

A kerekekből ötletes kerti dekorációt is készíthetünk. Egy fa oszlopot színesre festve majd szintén fából levelet mintázva és megfestve állítsuk fel a kertben, mintha egy virág szára lenne. Erre lehet felszerelni a küllőknél színesre festett bicikli kerekeket. Ha nagyobb szél kerekedik még az is elképzelhető, hogy bele-bele kap a szél és megforgatja kerekeinket.

Bízunk abban, hogy ötleteinkkel segítettünk egy kicsit a kert feldobásában, mégpedig úgy, hogy mindenki a saját kreativitását tudja belevinni, ami a saját személyiséget is tükrözi. A vadító színektől sem kell tartani, hiszen a szín mindig feldobja a kert hangulatát.

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
Lándzsás útifű

A lándzsás útifű (Plantago lanceolata) termesztése, gondozása, betakarítása

Következő cikk
Máriatövis

A máriatövis (Silybum marianum) termesztése, gondozása, virágzása, felhasználása

Kapcsolódó cikkek