hegesztett szarvas

Rozsdás szerszámból kertdekoráció!

A kertekben szeretjük a természetes dolgokat. A fát, a követ, és általában nem szeretjük azt, ami mesterséges, így a műanyagot és a fémtárgyakat. Ugyanakkor az emberiség már évezredek óta használja a fémtárgyakat, és az igazán szerves kertbe ezeknek is helyet lehet biztosítani.

Az elmúlt hónapokban több olyan külföldi blogba is belefutottam, amely rendkívül kreatív módon használta fel azokat a fémtárgyakat, amelyeket egyébként már a hulladékban lenne a helyük. Egy kis hegesztés, és a rozsdás ásóból furcsa madár lesz, és így nemesedhet meg az eldobott kalapácsfej is.

A blogok szerint ezeknek a kerti ötleteknek a megvalósítása sokszor nem igényel műszaki tudást, nem kell köszörülni, vágni, hajlítani, csak egy kis hegesztőt kell beszerezni. Persze van, már olyan hely ahol hegesztőgépeket forgalmaznak, de valljuk be, kevés profi hegesztő van a mai generációkban. A szülők, nagyszülők generációja viszont ehhez (is) ért. Szóval ha van valaki a családban aki ért ehhez, vagy éppen a szomszédban, akkor ezeket az egyszerű ötleteket mi is megvalósíthatjuk saját kertünkben.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy ezek a rozsdás műalkotások nem biztos, hogy mindenkinek tetszenek, de egy kis festéssel sokkal vidámabbra varázsolhatjuk őket, és van egyfajta pozitív üzenete annak, hogy a régi eldobásra ítélt fémtárgyakból a kert ötletes díszei lesznek. És ehhez nem kell más mint körbenézni a kerti tárolóban, vagy a műhelyben és máris kész a varázslat. A gyerekek imádni fogják ezeket a hegesztet állatokat, amelyek megbújnak a kert titkos szegleteiben.

És akkor most jöjjenek a képek. Kezdjük is ezzel a kerti madárral.

hegesztett kerti madár

Nagyon ötletes, nem kel hozzá más, csak egy rozsdás ásó, egy kalapácsfej és két nagy alátét, és máris kész a hegesztett bölcs kerti madarunk. Talán a kapaszkodó lábak jelenthetnek nagyobb kihívást, de maga a madár enélkül is tökéletes.

Az eredeti verzióban meghagyták a rozsdás alapot, ez ad neki egy kis tradicionális jelleget, de dönthetünk úgy is, hogy befestjük.

Mutatok erre is egy példát, egy tulipán formájában.

piros tulipán

Ez még a madárnál is egyszerűbb, nem kell hozzá más, mint egy patkó, egy vasrúd és némi drót. Ezeket hegesszük össze, majd fessük ki a tulipánunkat, máris kész a télen is virító piros tulipán.

Végül egy nagyobb kihívást jelentő bagoly. Úgyis tombol Magyarországon a bagolyőrület, miért is ne hegesszünk magunknak egy sajátot? Ehhez azért már több alapanyag és kézügyesség kell, de ha a család férfitagjaiban van műszaki véna, ennek megalkotása sem lehetetlen feladat.

hegesztett bagoly

Ha tetszettek az ötletek itt találsz még számos ötletes hegesztett kerti állatot.

Total
1
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
szobanövények a lépcsőn

Többszintes szobanövénytakarók, elegáns lépcsőfeljárók

Következő cikk
adventi koszorú

Milyen növényből készítsünk adventi koszorút?

Kapcsolódó cikkek