kiskert

Idén is pályázhatnak a gyerekek a Kertelj Te is Kiskertet! pályázaton

A Válaszúton Hagyományőrző és Környezetvédő Alapítvány a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is útnak indította Kertelj Te is Kiskertet! című pályázatát olyan 3-14 éves kor közötti gyerekek részére, akik szeretnek kertészkedni, és saját kiskertjükkel nevezni szeretnének a pályázatra.

Az Alapítvány programjának célja, hogy a legfiatalabb korosztályokkal megismertesse a kertművelést, annak fortélyait, módszereit, hogy a gyerekek minél fiatalabb korukban kapcsolatba kerüljenek a talajjal, a növényekkel, megismerjék és megszeressék a növényeket, és megismerjék azt a folyamatot, amelynek során egy apró magocskából ehető, a tányérunkra tehető élelem vagy éppen egy gyönyörű dísznövény fejlődik.

A pályázatra nevezni lehet konyhakerttel vagy dísznövényes kerttel, de akár ezek keverékével is. Regisztrálni a pályázatra 2022. április 30-ig lehetséges, a kiskert@valaszuton.hu e-mail címre a pályázó gyermek neve, életkora, települése és egy e-mail cím megadásával.

A pályázati adatlapot június 30-ig szükséges kitölteni, és elküldeni a kiskert@valaszuton.hu e-mail címre, vagy Google Form nyomtatvány használatával. A kiskertről maximum 6 db képet is be kell küldeni.

A pályázat végén a zsűri 3 nyertest hirdet, akik értékes tárgynyereményekben részesülnek majd. Emellett a pályázók képeit közönségszavazásra is bocsátják az Alapítvány Facebook-oldalán, ahol a legtöbb szavazatot elért kiskert különdíjban fog részesülni.

A pályázatról bővebb információt találnak az Alapítvány oldalán, ezen a linken: http://valaszuton.hu/indul-a-kertelj-te-is-kiskertet-palyazatunk-gyerekek-reszere/

Total
1
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
kőtörőfű

A kőtörőfű fajtáinak jellemzői, gondozása, szaporítása, betegségei és kártevői

Következő cikk
kockásliliom

A mocsári kockásliliom és a kockásliliomok jellemzői, gondozása, szaporítása és kártevőik

Kapcsolódó cikkek