kozmetikumok természetesen

Kozmetikumok természetesen és zölden – akár a kertből is!

A 2000-es évek környezeti-fogyasztóvédelmi botrányainak egyik fókuszában a kozmetikumok álltak. Kiderült, hogy a rengeteg szerves, de mesterségesen előállított anyag, amelyet ezek tartalmaznak olykor rákkeltőek, olykor születési rendellenességet, vagy meddőséget okozhatnak.

Éppen ezért egyre nagyobb kedvelésnek örvendenek a kizárólag természetes alapanyagokból készített, úgynevezett zöld kozmetikumok, melyek bőrünknek ragyogó egészséget biztosítanak, ellentétben a káros anyagoktól hemzsegő, sok esetben irreálisan drága divatkozmetikumokkal. A természet kincsestárában mindenre – így bőrproblémákra, bőrápolásra is – található megoldás, csak hozzáértéssel fel kell kutatni, és a natúr alapanyagokat szakszerűen kell felhasználni. További előnye a természetes kozmetikumoknak, hogy előállításuk nem terheli meg, és nem szennyezi a környezetet, valamint állatkísérlet-mentesen készülnek. Mindenképp érdemes tehát áttérni ezek használatára!

A zöld kozmetikumok vonzereje

Bőrünk a legnagyobb szervünk, egyfajta védőpajzs, hiszen egész testünket lefedi, ráadásul látványos, mert bizonyos részei mindig előtérben vannak, kitéve a vizslató tekinteteknek. Nők számára pedig kiváltképp fontos az ápoltság, a megjelenés, így a bőr állapota is. Nem mindegy, hogyan s mivel ápoljuk, hogy állagát, frissességét és egészségét minél tovább megőrizhessük!

A számunkra legmegfelelőbb bőrápoló készítmények megtalálása soha nem egyszerű feladat, pláne az óriási választék és ígéretes reklámszlogenek útvesztőjében. És az örök problémát nem oldja meg a piacra kerülő, sokszor silány minőségű termékek tömkelege, vagy éppen a káros mesterséges és vegyi anyagokkal teli kencék tárháza sem. Ezek ugyanis többet ártanak, mint használnak. Körültekintően kell tehát kiválasztani az egyénileg megfelelő kozmetikumot!

Mindezek tekintetében elmondható, hogy a legjobb választás, és bőrünk számára a megfelelő megoldás a natúr dolgokban rejlik, a természetes kozmetikumok ugyanis – ahogy azt elnevezésük is sugallja – nem tartalmaznak a bőrre nem való „mű” anyagokat, így nem kell tartani hosszú távú használatukkor sem előre láthatatlan, káros mellékhatásoktól. A hagyományos termékek sok estben okoznak allergiát, bőrirritációt, azon felül hosszabb használatot követően a pórusokat is eltömítik, aminél fogva a bőr nem tud megfelelően lélegezni, nem jut kellő oxigénhez, miközben a méregtelenítési folyamat is csorbát szenved, s így az öregedés is előbb hagy nyomot bőrünkön, az ígéretekkel ellentétben. Natúr kozmetikumok használatával viszont tartósan javítható a bőr minősége, ezáltal lelassítható a bőr természetes öregedési folyamata, tartós alkalmazást követően pedig idős korra a kornak megfelelő, azonban észrevehetően szebb bőrfelületet kaphatunk. Natúr kozmetikumokat nem csak mi készíthetünk, ma már egyre több nagy kozmetikai gyártó cég, így pl. az Oriflame rendelkezik natúr kozmetikumokkal.

A természet ajándéka

Bőrtípustól és bőrproblémáktól függően mindenre található zöld kozmetikum, akár megelőzésre szeretnénk használni valamit, vagy már egy kialakult problémára keresünk megoldást. Legyen szó testápolásról, arcápolásról, tisztálkodásról, dezodorálásról, sminkelésről vagy pedig érzékeny, száraz, esetleg zsíros bőrről, netán ekcémáról vagy egyéb kezelnivaló problémáról – a természet patikája mindenre ad hosszú távon enyhülést vagy megoldást. Arról nem is beszélve, hogy a természetes alapanyagokból készült termékek változatos és finom, szintén természetes illata és kellemes színe közérzetünkre, lelkiállapotunkra is kedvező hatással van.

Azt azonban tudni kell, hogy az egyéb készítményekhez szokott bőr először izgatottan reagálhat a natúr termékekre, mivel az ártalmas, szintetikus anyagokat tartalmazó kozmetikumok bizonyos összetevői függővé tehetik a bőrt azokra amellett, hogy elrontják természetes védekező rendszerét. Ezért érdemes az átálláskor fokozatosan bevezetni a natúr kozmetikumokat, és kezdetben egyszerre csak kis adagban alkalmazni őket, hogy a bőrnek legyen ideje megújulni, és közben megnyugodni.

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
kókuszpálma

A kókuszpálma (Cocus nucifera) jellemzése és gondozása

Következő cikk
porehagyma

A póréhagyma (Allium porrum) jellemzése, termesztése és gondozása

Kapcsolódó cikkek
pázsit
Olvasd el

A díszpázsit

Kertünk sokszínűségéhez elmaradhatatlan és nélkülözhetetlen a díszpázsit. Bár az utóbbi években egyre nő a szilárd burkolatú felületek, így…