autó virágokkal

Autóalkatrészek a kertben? – Kreatív ötletek

Az ötletes kerti megoldások sokakat magával ragadnak, és nemegyszer követendő példát állítanak elénk. Kimustrált, használt vagy kidobásra ítélt tárgyak kelnek némi ötlet segítségével új életre. A kidobandó autóalkatrészek legtöbbjét szintén újrahasznosíthatjuk, ha dekoratív kerti bútorokat, virágtartókat készítünk belőlük. Összeszedtünk néhány inspiratív ötletet.

Autóalkatrészből kerti bútor

A kimustrált autóalkatrészek felhasználása igen sokrétű lehet, főleg a kertben. Csak próbáljuk meg elengedni a fantáziánkat és a kidobandó alkatrésznek megtalálni a funkcióját az udvarunkon. Csak némi kreativitás az autókat kedvelő férjünktől és máris új bútordarabot, kézmosót vagy virágtartót avathatunk kertünkben. Azonban vigyázat! Kerüljük a giccset és helyezzük előtérbe a kevesebb több elvét, vagyis ne zsúfoljunk össze egymáshoz nem illő tárgyakat a kertben, mert azzal nem harmóniát teremtünk, hanem káoszt!

Az alábbi képen például egy „elfelezett” autóból készítettek kerti grillsütőt, mégpedig úgy, hogy a motorházat kiürítették, és abba szereltek grillrácsot. Amikor nem használjuk a szerkezetet, egyszerűen csak csukjuk le a motorháztetőt, így még csak elpakolnunk sem szükséges a következő sütögetésig!

grillsütő autóból

Félbevágott autóból készülhet kerti hinta is, külön előnye, hogy esőben is használható. Hogy megtörjük a tömény fém-hatást, a hinta állványát ültessük körül kúszó- és futónövényekkel, így máris otthonosabb, hangulatosabb hatást érhetünk el vele a kertünkben.

finta autóból

Akár a kertbe is elhelyezhető ez a Mustangból kialakított biliárdasztal. A helyét egy nagyméretű kerti filagória alatt, vagy kerti verandán tudnánk leginkább elképzelni.

biliárdasztal

Gumiabroncsból nagyon sokféle és többféle funkcióval ellátott kerti tárgyat álmodtak már meg a kreatív emberek. A leggyakrabban kerti virágtartók készülnek használt gumiabroncsokból, ám újabban népszerűek a kerti dísztárgyak is, mint az óriás kávéscsésze, óriásbéka, stb. kialakítása gumiabroncsból. Jó, ha tudjuk, kitűnő funkciót kaphat a gumiabroncs, ha kerti kézmosót alakítunk ki a segítségével, például így:

mosdo

A lehetőségek tárháza ezen a területen is kimeríthetetlen. Miért ne hasznosíthatnánk dekorációs célra a kertben összerothadt roncsautókat, ha tudjuk: megjavításukra már úgysem fog sor kerülni? Például virágokat ültethetünk bele, vagy kialakíthatunk a segítségükkel mesterséges vízesést, ehhez hasonlót:vizesesauto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyes autóalkatrészek némi fantáziával üveglapos kerti asztalkává is átváltozhatnak, így például a kormánykerék is kaphat egy új funkciót:

asztal

Total
1
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
pázsit szellőztetése

A pázsit vagy gyep szellőztetése, gondozása

Következő cikk
moha a pázsitban

Moha a pázsitban

Kapcsolódó cikkek