kerti táblák

Bemutatótáblák a kertben: hogyan nyomtassunk időjárásálló táblákat kültérre

Időjárásálló bemutatótáblát akkor veszünk igénybe, ha bizonyos információkat láthatóvá szeretnénk tenni kültéren. Így a választott eszköznek ellenállónak kell lennie az esővel, a napsugárzással, a hőmérsékletingadozással, de még a széllel szemben is. Ezért szükséges olyan nyomtatási eljárást választanunk, amely segítségével teljesülnek ezek a feltételek, hogy aztán a kívánt ideig hasznát vehessük kültéri bemutatásra szolgáló eszközünknek.

Ugyan több féleképpen megkülönböztethetjük az alapanyagokat és a nyomtatási eljárásokat, maradjunk most a praktikus szempontoknál.

Milyen célra használjuk majd kültéri bemutatótáblánkat?

Az, hogy milyen eljárást és alapanyagot választunk, függ a tábla céljától is. Ha például eladásra kínáljuk szabadban lévő termékünket, természetesen szeretnénk, ha az mielőbb elkelne. Így elegendő – és olcsóbb – kevésbé tartós anyagokból és nyomtatási eljárásokkal készíttetni táblánkat, ám ebben az esetben is fontos, hogy a felület végig esztétikus maradjon.

Amennyiben tartós kültéri táblát szeretnénk, fontos, hogy az alapanyag és a nyomtatás minősége is kifogástalan legyen. Ilyenkor érdemes, ha alaposan átgondoljuk igényeinket, hogy a lehető legköltséghatékonyabban a legjobb minőséget kapjuk, és a végeredmény megfeleljen elvárásainknak.

A minőségi kültéri tábla ismérvei

Tartós kültéri tábláknál elengedhetetlen, hogy vízhatlan és napálló legyen az alapanyag, illetve nagyobb széllökésekkor is a helyén maradjon a tábla. Nagyon röviden ezt úgy éri el a gyártó, hogy megfelelő felületkezelés után rákerül táblánkra a kívánt szöveg és/vagy ábra a választott technikával, majd erre egy UV-fóliát rögzítenek. Ezután a tábla széleit visszahajtják, és így ellenállóvá válik mind a nap káros sugaraival, mind a beázás veszélyeivel szemben. Táblánk akkor marad stabil szeles időben is, ha rögzítjük azt a kívánt helyre, illetve állótábla esetén olyan modellt választunk, amelyet valamilyen nehezékkel láttak el. Egyik lehetséges megoldás az olyan tartállyal rendelkező a tábla, melyet mi magunk tölthetünk fel valamilyen nehezékként szolgáló anyaggal (ez általában a homok, vagy egyéb apró szemű anyag).

Ha a kültéri bemutatótábla beszerzése mellett döntünk, érdemes alaposan utánanéznünk mind az alapanyagoknak, mind a nyomtatási eljárásoknak, és természetesen az árkategóriáknak – így biztosan igényeinknek és pénztárcánknak megfelelő szolgáltatást fogunk választani.

 

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
kút a kertben

Víz a kertben: a fúrt kútvíz, csapvíz, vagy tisztított víz – a nagy vízválasztó

Következő cikk

A szalmarózsa (Helipterum) gondozása, szárítása és betegségei

Kapcsolódó cikkek