virágot webáruházból

Ezekre figyeljünk ha webáruházból rendelünk növényeket!

A vállalkozó szelleműek tisztában vannak vele, hogy webshopot nyitni napjainkban már bárki könnyen tud. A megnyitás valójában csupán a sokadik lépés, melyet természetszerűleg megelőz az értékesítendő termékcsoport kiválasztása.

Utóbbi vonatkozásában a kert-, dísz- és egyéb szobanövények egy meglehetősen speciális termékcsoportot jelentenek, nem annyira a kínálat beszerzése, mint inkább a megrendelés teljesítése során speciális feltételeket jelentő kiszállítás vonatkozásában. Cikkünkben azokat a konkrétumokat vettük sorra, amelyek alapvető feltételei a növény ép célba érésének, illetve amelyekre mindenképp kérdezzünk rá a webáruházban akkor, ha ily módon kerti-, dísz- vagy szobanövényt vásárolunk.

 Minőség, széles kínálat szakszerű kiszállítás!

A szobanövények a legtöbb ember életében meghatározó szerepet töltenek be. Ez ma már nem kizárólag a lakásban élőkre igaz, hiszen a családi házban élők is egyre jobban keresik azokat a virágokat, melyeket örömmel ápolgathatnak. A netet böngészve több tucat hazai internetes webáruházat találunk, amelyekben nemcsak könnyen rátalálhatunk a szívünknek kedves, elképzeléseinkhez maximálisan idomuló növényre, de a virágoshoz sem kell azonnal rohannunk, hiszen a világhálón egy mozdulattal elintézhetjük a rendelést. A legtöbb ilyen webáruházban nemcsak kiváló minőség és elfogadható anyagi feltételek vannak, de a növények profi kiszállításának lehetőségéről is gondoskodnak. Egyes webáruházak szolgáltatásaikat olyannyira bővítették, hogy a dísznövényt egy adott összeghatár elköltése esetén nemcsak kiszállítják, hanem igény esetén szakemberek közreműködésével el is ültetik.

 A dísznövények szállításának kritériumai

A webáruházból rendelt szoba- és dísznövények vonatkozásában – a szállító cégtől vagy futószolgálattól függetlenül – a gépjárművekkel közúton megvalósuló szállítás a meghatározó. Előfordulhat persze, hogy különösen nagy értékű növényeket repülőgéppel is szállítanak, ám ezek döntően a ténylegesen trópusi termesztő helyekről történő importálást jelentik. A megrendelő felől teljesen jogos elvárás az, hogy a virág a feladó és a fogadóhely között a lehető legmaximálisabban megőrizze a minőségét.

Egyenletes hőmérséklet és egyéb technikai feltételek

A webshopban rendelt cserepes virág- és más dísznövény csak abban az esetben fogja megőrizni minőségét, ha a szállító személygépkocsi az egyenletes hőmérsékletet tartani tudja a rakterében. E nélkül a kondenzvíz kicsapódásának valószínűségét szinte lehetetlen megakadályozni. Utóbbi mindenekelőtt azért kívánatos, mert a kondenzvíz köztudottan elősegíti a gombák megtelepedését. A fentieken túl persze az alacsony páratartalom sem kívánatos, hiszen az a növény idő előtti kiszáradásához, általában a tárolhatóságát romlásához vezet. A hőmérséklet optimalizálás ugyanakkor megfelelő légcsere hiányában az etilénkoncentráció emelkedéséhez vezet, melyre minden dísznövény a levél, bimbó vagy a virág eldobásával reagál. A cserepes virágok szállításakor ráadásul nagyságrendekkel gyakrabban előfordul, hogy az etilénkoncentráció szállítás során meghaladja a kritikus értéket.

A sérülékeny részekre vigyázzunk!

 A szállításnál lehetőleg vigyázzunk a növény sérülékeny részeire, hogy annak levelei és szárai minél kevésbé töredezzenek. A nagyobb növények lombját lehetőség szerint kössük össze, míg a kisebb dísznövényeket dobozban szállítsuk. A növények csomagolásához igényesebb webáruházak már speciális hálókat, dobozokat használnak, melyeket elsősorban a kertészetek számára forgalmaznak.

 

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
burgonya

A burgonya termesztése

Következő cikk
kakukkfű

A kert minden szegletében, legyenek gyógynövények, például: kakukkfű!

Kapcsolódó cikkek