nyírt fű ingatlanhirdetéshez

Így fényképezzük a kertet az ingatlanhirdetéshez!

Ingatlan vásárláskor sokakat érdekel a kertek állapota és az, hogy vajon a kert mennyire képes egy családot kiszolgálni, kényelmi szempontjainak eleget tenni. Ebben a cikkben azt járjuk körül, hogyan tegyük vonzóvá kertünket egy ingatlanhirdetésben.

Eltérő igények

Az érdeklődők közül sokan keresik az olyan kertes ingatlanokat, ahol kevés munka ellentételezéseként csodálatos zöld természetet kaphatnak. Akadnak viszont olyan érdeklődők is, akik a rózsalugast, rózsakertet keresik. A bio rajongók pedig azokra a telkekre esküsznek, ahol rengeteg gyümölcsfa található. Érdemes egy ingatan eladás előtt a kerttel is foglalkozni, és amikor a fényképezésre kerül sor, akkor a teljes kertet lefényképezni, lehetőleg napsütötte órákban.

Rendezett kertet fényképezünk

Számtalan olyan ingatlanhirdetéssel találkozni, ahol a kertről csak egy az ablakból kattintott fénykép található, pedig ha az a kert szép, akkor többet is megérne. Az érdeklődők érkezése előtt érdemes a teljes kertet rendbetenni. Egy kerti rendrakás a legtöbb esetben nem igényel komolyabb anyagi befektetést, inkább az emberi erő az, amire most szüksége lesz. A fű és sövénynyírás az, amire a legjobban oda kell figyelni, hiszen nagyon nagyot lendíthet az ingatlanon értékesítés szempontjából. Ez lesz, amit először megnéznek a vevők, főképp, ha kimondottan a kertre pályáznak, és emiatt költöznek ki a városi panellakásukból. A kert különböző részeiből érdemes a kitépkedett gazt eltávolítani, hogy ne ütközzenek minden lépéskor egy kitépett gaztengerbe.

Várjuk meg a napsütést

Ingatlanhirdetés feladásakor a fényképezés nagyon fontos, ezért a napos időszakot kivárva menjünk ki a kertbe és különféle pozíciókból ejtsük meg a fényképezést. Érdemes minél nagyobb területet befogni, hiszen így a képeken látszik, hogy mekkora valójában a kert. Ha esetleg kis kerti tó is van, azt mindenképpen fényképezzük le. Talán még a gyümölcsfák azok, és a gyönyörű virágoskert, ami szót érdemel. A kutyaházat, ha lehet, hagyjuk ki, mert az nem biztos, hogy érdekes lehet a vásárlóknak. A fényképezés elsőre nem tűnik valami nagy kihívásnak, de ezen múlik az ingatlan értékesítése.

Érdemes a fényképezést sorba készíteni, azaz induljunk el az utcáról befelé a ház felé és utána folytassuk a kerttel. Ha a kert be van kerítve, akkor az mindenképpen látszódjon, hiszen akkor biztosak lehetnek abban, hogy a kerítéssel már nem lesz gondjuk. A roncsautókra és a kihajított gumikra nem kíváncsiak, azt azonnal el kell tüntetni. A kis kerti ház vagy a tároló nyugodtan maradhat és a fényképre is kerülhet, hiszen akkor könnyebb lesz beazonosítani az ingatlant is. Ha van kint az utcán eladó tábla, akkor érdemes az utcafrontról úgy fényképezni, hogy az is jól látszódjon.

Télen is nyarat mutassunk

A lényeg a jó és sok fénykép a kertről. A télen feladott lakáshirdetések is nyugodtan feladhatók nyári képekkel, hiszen sokkal több érdeklődőt vonzanak a szép zöld kertek, mint a havas táj. Érdemes időt és energiát fordítani a kert rendbetételére, mert nagyon sokat nyom a latba egy-egy ingatlan értékesítés alkalmával. Ha egyedül nem megy a kert rendbetétele és van egy is felesleges pénzünk, akkor kikérhetjük kertészmérnök tanácsát is, aki pontosan meg fogja mondani, hogy a legkisebb befektetéssel, hogyan tudjuk még eladhatóbbá varázsolni kertes ingatlanunkat.

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
Crassula

A pozsga (Crassula) gondozása, szaporítása, virágzása

Következő cikk
cardamom

Egy gyógynövény, amelyet mindenki szeret: a kardamom (Elettaria és Amomum cardamomum)

Kapcsolódó cikkek