gardener gifts

Karácsonyi ajándékötletek kertészeknek, kertkedvelőknek

A karácsonyi ajándékozás a legtöbbször nagy dilemma elé állít minket: kinek milyen ajándékot készítsünk/vásároljunk, mi az, aminek szerettünk örülni fog. Mindig érdemes már jó előre átgondolni az ajándékokat, és nem az utolsó percekre hagyni azok beszerzését. A megfelelő ajándék kitalálásában segít, ha végiggondoljuk, milyen hobbijai vannak ismerősünknek. Például, ha kertészkedni szeret, akkor könnyű dolgunk van! Adunk néhány tippet az ajándékozáshoz.

Hasznos ajándékok

Az ajándékok egyik csoportjába a hasznos ajándékok tartoznak, melyek jó szolgálatot tehetnek majd kertészkedés közben. Ilyenek tipikusan a kertészkedés eszközei: bicska, metszőolló, kerti kötény, kerti cipő, különféle kerti szerszámok. Ma már olyan modern szerszámok kaphatók, amelyekkel öröm még a legnehezebben végezhető munka is. Ugyan a jó minőségű kerti eszközök nem a legolcsóbbak, de biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon jó szolgálatot tesznek majd, és mindig mi jutunk majd róluk a megajándékozott eszébe.

Szintén hasznos ajándék lehet egy-egy kerti bútor, melyek inspirálóan hatnak mind a kertészkedni szerető ismerősünkre, mind a családtagokra, akik egyre több időt szeretnének majd a kertben tölteni a hívogató, kényelmes kerti bútorokon. Mivel a tél nem a kerti bútorok szezonja, ezért ilyenkor egy drágább, minőségibb kerti garnitúrát is olcsóbban, akciósan beszerezhetünk.

Gyűjtemény gyarapítása

Mi másnak örülne legjobban egy növénykedvelő ismerősünk, mint egy új növénynek a gyűjteményében? Érdemes feltérképeznünk vásárlás előtt ismerősünk „növény-állományát”, és meglepni őt egy olyan növénnyel, amiből garantáltan nincs neki. Bátran engedjük el a fantáziánkat: ne csak azokban a növénytípusokban gondolkozzunk, amiből láttunk nála hasonlót, meglephetjük őt egy egzotikusabb, ritkább, nagyobb törődést igénylő növényfajjal is. Ha valamelyik növényből már gyűjteménnyel rendelkezik, akkor gyarapítsuk a gyűjteményt egy olyan fajtával, színnel, ami még nincs neki. Karácsony környékén inkább szobanövényt válasszunk, és a beszerzésnél részesítsük előnyben a kertészeteket.

gardener

Kiegészítők, könyvek

Kertészeknek bátran választhatunk különféle kiegészítőket is, melyeket ismerősünk a kert vagy lakása szépítésére használhat fel. Ezek lehetnek dekorációs elemek, kültéri hangulatlámpák, díszes cserepek, kaspók, dekorációs anyagok, ültetőedények, díszek. Mindezekből készíthetünk csinos kis ajándékcsomagot is: például egy nagyobb kaspóba vásároljunk kis kerti szerszámokat, különlegesebb növények magvait, néhány zacskó hagymás növényt, az öröm biztosan nem marad el!

Bármelyik digitális nyomdában készíttethetünk fényképes ajándéktárgyakat, egy fényképes naptár például kiváló ajándék lehet, főleg akkor, ha sikerül minden évszakban (titokban) lefényképeznünk ismerősünk kertjét, és ezekkel a képekkel díszítjük a naptárat. A meglepetés garantált!

Aki a kertészkedés mellett olvasni is szeret, annak jó ajándék a kettő kombinálása: kertészeti szakkönyv. Ezek a könyvek általában gyönyörű, fotókkal illusztrált albumok, így mindenki örömét lelheti bennük. A kertészeti könyvek vásárlásánál mindig vegyük figyelembe, hogy a külföldi könyvek nem a magyar éghajlati adottságokat veszik figyelembe, így jelentős eltérések lehetnek, mind a bemutatott növényekben, mind azok gondozási útmutatójában.

 

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
karácsonyi dekoráció

Az ünnep virágai a karácsonyi várakozás jegyében

Következő cikk
kányazsombor

Gyógynövényritkaságok termesztése és felhasználása 1.

Kapcsolódó cikkek