Kerti ötletek az autógumik újrahasznosítására

Hamarosan itt az ideje, hogy lecserélje autója nyári gumiját téli gumikra, ám sok esetben problémát jelent, hogy mit csináljunk gumiabroncs csere után a már nem használható, régi gumiabroncsokkal? Ha nem szeretnénk az amúgy is rengeteg gumihulladékot tovább növelni, és a problémát még kezelhetetlenebbé tenni, akkor saját magunk hasznosítjuk újra a gumiabroncsainkat. És hogy hogyan? Cikkünkben a kültéri, kerti újrahasznosítási ötleteket járjuk körül.

Számos lehetőség

Elég csak az internetet „fellapoznunk”, és valamelyik keresőbe beírni a megfelelő kulcsszavakat, máris ötletek százaival találkozhatunk, innen már csak ki kell választanunk a legmegfelelőbbeket, vagyis azokat, amelyeket mi is meg tudunk valósítani, és persze, amelyik ötlet tetszik.

Mi ezeket találtuk:

A fűben elhelyezett virágládaként szolgáló autógumik önmagukban ma már múlté. Ezeket sokan sokféleképpen továbbgondolták már, és színesebbnél színesebb virágtartók, virágládák születtek az autógumikból:

virágágyás

virágok gumikban

függő gumi virágoknakülőke és virágágyás

A használt autógumik nagyszerűen alkalmazhatók kerti bútor gyanánt is, ehhez csak egy kis leleményességre, na meg némi kreativitásra van szükség:

kerti autógumik

Meredek telkeken gondot okozhat a magasabban fekvő részek megközelítése, ám egy ilyen lépcső remek megoldás lehet a problémára:

lépcső gumikból

És persze a Mignonok a kertből sem hiányozhatnak, természetesen használt gumiabroncsokból kialakítva:

mignon gumikból

És végül, de nem utolsósorban: aki telkén gazdálkodik is, melynek keretében tyúkokat tart, akkor ne gondolkodjon bonyolult tojó- vagy fürdető ládában, csak helyezzen ki bár abroncsot, a tyúkok imádni fogják!

tojóláda gumikból

(A képek forrása: pinterest.com)  

Total
1
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk
Gyep gondozása ősszel

A gyep őszi ápolása, gondozása, és karbantartása

Következő cikk
krizantém

A krizantém (Chrysanthemum indicum) gondozása, szaporítása, betegségei, teleltetése

Kapcsolódó cikkek