dietas-gyumolcsok

Nem minden gyümölcs és zöldség tesz jót a fogyókúrádnak

Bár a zöldségekről és gyümölcsökről legkevésbé az jut eszünkbe, hogy azok nem támogatják a fogyókúránkat, a helyzet az, hogy van néhány közöttük, amiket azért jó elkerülni, mert magas a cukortartalmuk. Bár mindenhonnan csak azt halljuk, hogy együnk elegendő zöldséget és gyümölcsöt, nem mindegy, hogy mit, mennyit és milyen formában. Például, ha elhatároztad, hogy megszabadulsz néhány felesleges kilótól, esetleg egy komolyabb méregtelenítésbe kezdesz, akkor a cukor inkább az ellenséged, és nem a barátod.

Napjaink egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb fogyókúrás módszereként tartják számon a Reg-Enort, ami attól vált olyan sikeressé, mert igazán megengedő az olyan dolgokkal szemben is, amit más diétában nem lehet. Például biztat a magyaros ételek fogyasztására, mert megengedő az állati zsírokkal és szalonnával szemben, ám a túlságosan nagy cukortartalmú zöldségektől és gyümölcsöktől óva int.

Mutatunk most néhány szezonális zöldséget és gyümölcsöt, amiből vagy nagyon keveset vagy ideális esetben semennyit se kéne enned, ha szeptemberig még rágyúrnál a tökéletes bikini alakra:

Sárgabarack

Az érett sárgabarack bővelkedik cukorban, ennek köszönheti édes ízét, és emiatt is kiváló alapanyaga például a lekvároknak. 10 dekagramm, azaz nagyjából két szem sárgabarack 42 kalória bevitelt jelent, ám aszalt formában ez a triplája, szóval, ha jót akarsz magadnak, inkább mellőzöd az étkezéseidből.

Füge

Mondhatnánk, hogy a füge azért potyog le a fáról, mert annyi benne a cukor, hogy azt nem bírja el. Persze ez nem igaz, mert akkor kezd potyogni, ha megérett, ám az tény, hogy az érett füge telis tele van cukorral, ettől is olyan édes. Jobb, ha elfelejted! Itt is érvényes az örök szabály, miszerint aszalva még több benne a kalória, így ilyen formában sem megengedett.

Csemegekukorica

Ha szereted ezt az édes zöldségfélét, rossz hírünk van: sajnos igen hizlaló, ezért ha nem szeretnéd, hogy kilóid száma még több legyen, hagyd ki idén nyáron a nagy főtt kukoricázásokat. Azt mondanunk sem kell, hogy a konzerv verzió se ajánlatos, szóval kerüld, amennyire csak lehet.

Szőlő

A szőlő amilyen lédús, olyan magas kalóriatartalmú is magas szőlőcukor tartalma miatt. Rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de ha nem szeretnéd, hogy a mérleg többet mutasson alattad, fogyaszd mértékkel, vagy ha amúgy nem rajongasz érte, iktasd ki teljesen.

Újburgonya

Szinte minden diéta tiltólistáján ott a burgonya és akármennyire is szeresd nyáron a friss petrezselyemmel készített újburgonya köretet, mondj le róla gyorsan, hiszen a burgonya a diétád ellensége.

Szilva

Bár remek béltisztító, igazából tele van cukorral, így jobb elkerülnöd a szilva minden fajtáját, főleg ha diétázol és komolyabban is odafigyelsz az étkezéseidre. A cukorbetegeket is mindig figyelmeztetik rá, hogy a szilva nagyon cukros gyümölcs, így ezt jobb mellőzni.

Total
0
Shares
1 hozzászólás
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk

A nagy farontó lepke és a kis farontó lepke jellemzése és kártétele

Következő cikk

A szőlő (Vitis) története, jellemzése és ültetése

Kapcsolódó cikkek