karácsonyi dekoráció

Virágok a karácsonyfa alatt

„Adventi hírnök: friss fenyőág,
Lobog már négy kis gyertyaláng!
Azt mondta Jézus, visszajön még,
Újjá lesz akkor föld és ég!
Ujjong a szívünk, dalra gyúl,
Nincs már messze az Úr!”

Ilyenkor december huszadika környékén, amikor már szinte állni látszik az idő, összeér a nappal az éjszakával, és várjuk a Megváltó eljövetelét, végiggondoljuk vajon meg van-e minden szerettünknek a karácsonyfa alá való ajándék.

Természetesen a hangsúly a szereteten, a magunk odaadásán, a minőségi – egymásnak ajándékozott – időn van, de egy-egy szerény ünnepi díszbe öltöztetett ajándék még szebbé, még meghittebbé teheti az év legszebb és legnagyobb ünnepét. Nincs annál boldogabb pillanat, amikor a karácsonyi gyertyafénynél örömteli csillogást látunk egymás szemében.

Nagyon szép karácsonyi ajándék lehet virágot szerető ember számára, egy cserepes virág, melyet akár az utolsó pillanatban is ki tudunk választani.

mikulásvirágA mikulásvirág, ami talán az egyik legszebb és leggyakoribb növény, amelyet télen ajándékozni szoktunk, nem hiányozhat a karácsonyi asztalról sem. Azontúl, hogy örömet okozunk ajándékozásával, fel tudjuk használni asztaldíszként az ünnepi ebéd alkalmával is. Nem muszáj ragaszkodnunk a hagyományos piros-zöld változathoz, hiszen már több színben is ismerjük szebbnél szebb változatait.
Ha megfelelően és körültekintően gondozzuk, jövőre már nem vásárolnunk kell, hanem saját magunk által termesztett mikulásvirágot rakhatunk a karácsonyfa alá.

ciklámen gondozásaMásik ilyen ajándék lehet például a ciklámen. Tipikus ajándék növény, mely az egyik leggyakrabban ajándékozott virágok közé tartozik.
A ciklámen leggyakrabban fehér vagy vörös színű, de ismert több színű változata is, az egészen apró és nagyobb formájú, vagy sima és fodros levelű változatáig. Igaz, hogy a ciklámen nagyon igényes, és „kényes” virág, de alapos és szakszerű gondozás mellett, nem kell kidobni az ünnepek elmúltával sem.

Nem maradhat el az egyik legszerényebb, legkedvesebb kis virágunk a fokföldi ibolya sem az ünnep alkalmából. Szinte nincs olyan szín, vagy színárnyalat melyben ne pompázna ez a nagyszerű szerény kis virág. Szépen illik az ünnepi asztalhoz a hófehér, vagy a sötét lila, de bármilyen színben ajándékozzuk is, biztos hogy örömet okozunk vele. A fokföldi ibolyát nagyon egyszerű szaporítani, gondozni, bármilyen alkalomra lehet ajándékba adni.

Természetesen ajándékozhatunk akármilyen cserepes virágot, nem muszáj, hogy virágot hozó legyen, a lényeg, hogy jussom el üzenetünk azokhoz akiket szeretünk, akiknek örömet akarunk okozni.

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Előző cikk

Téli játékok a kertben

Következő cikk
articsóka

Fűszeres növények

Kapcsolódó cikkek